Ioana Răileanu – fostă rezidentă, acum studentă la Erasmus University in Rotterdam

Ce iubesti, ce îți place cel mai mult la/în cartierul Rahova Uranus? 

Îmi place foarte mult vara în Rahova-Uranus. Vara când se lasă seara și soarele începe să apună și toată lumea e liniștită, se relaxează, după cină. Și când merg pe stradă și pe bancă sau în fața magazinelor sau în fața propriilor afaceri stau oamenii și discută de toate de la probleme de administrație locală, la maternitate și sport, până la tendințe economice și afaceri. Rahova este un cartier de oameni întreprinzători, parterurile blocurilor sunt pline de afaceri mici, și îmi place cum te poți descurca pe plan local, foarte ușor.

Ce-i lipsește cel mai mult acestui cartier?

Cred că îi lipsesc spațiile verzi. Parcul Izvor nu este îndeajuns de aproape pentru cei care locuiesc mai departe de intersecția Calea Rahovei cu Bdul Regina Maria, iar parcul Sebastian devine neîncăpător vara. În plus, ambele parcuri menționate nu au copaci mari care să asigure o umbră deasă.

Când, cum l-ai descoperit și care este senzația/cuvântul/sentimentul/ melodia care definește acest cartier?

Am locuit de la 2 ani până la 24 ani în Rahova. Cred că cel mai mult îmi plac oamenii din Rahova, și de abia când mi-am dat seama că fac parte dintr-o comunitate adevărată am înțeles rostul cartierului.