PATZAIKIN

PATZAIKIN este un brand de fashion, design și ecotehnologie, inițiat de Ivan Patzaichin împreună cu o echipă de designeri, arhitecți, artiști, meșteșugari, specialiști în dezvoltare și antreprenoriat social și experți în comunicare. 

logo patzaikin

De la lansarea sa oficială în noiembrie 2011, PATZAIKIN s-a afirmat prin profilul său avangardist, unic și inovator, ale cărui accente experimentale sunt rezultatul unui discurs echilibrat ce-și propune să reevalueze şi să extindă rolul tradiţiilor meşteşugăreşti în practicile design-ului local. Design-ul PATZAIKIN este inspirat de tradiţiile comunităţilor de pescari din Delta Dunării, un tribut adus multiplului campion olimpic şi mondial Ivan Patzaichin.

OLAH GYARFAS este designerul din spatele brandului PATZAIKIN. Educat în Timișoara și Budapesta, colecţiile sale sunt marcate de jocul nonşalant dintre diferitele materiale şi texturi, de detaliile aproape imperceptibile ale designului, de tăietura sculpturală și rafinată a semnăturii sale.

Ce este Ecosistemul Patzaikin? 
Nucleul ecosistemului este Ivan Patzaichin, legendă a sportului românesc, campion olimpic la caiac-canoe, un sportiv care a participat la cinci olimpiade consecutive (între 1968-1984) și a câștigat șapte medalii olimpice, dintre care patru de aur și trei de argint, un record inegalat până astăzi! Născut la Mila 23, într-un sătuc de pescari izolat în inima Deltei Dunării, Patzaichin a știut să rămână mereu intim legat de tradițiile, oamenii și cultura locului. Începând cu 2010 s-a implicat activ în dezvoltarea comunităților locale din rezervațiile naturale, conștient că aceste comunități au o legătură înnăscută cu natura, care devine sursă de inspirație. Ideea de ecosistem este inspirată din actul de a  aluneca pe apă într-o barcă cu vâsle, complet neintruziv, ca un observator tăcut care devine o parte din vitalitatea maiestuoasă a naturii. Omul încetează să fie un intrus și devine o parte integrantă a acestui univers. Inspirați de Ivan Patzaichin și de lumea vibrantă a apelor, arhitecți, artiști și profesioniști din diferite domenii au început să creeze modele, produse și narațiuni destinate să dezvăluie secretul care a creat legenda Ivan Patzaichin: legătura lui cu natura. Ecosistemul Patzaikin și-a propus să faciliteze tranziția de la o economie bazată pe produs la o economie experiențială, responsabilă, care are ca esență legătura echitabilă dintre om și natură.